Botaniska är en grön och lugn oas i centrala Göteborg, dit människor går för att njuta av växtligheten och få en paus från stadslivet. I utkanten av området ligger trädgårdens mysiga butik, 

en plats som inte riktigt fått den uppmärksamhet och besöksfrekvens den förtjänar. Genom att ge verksamheten ett uttryck som kommunicerar dess syfte och som vänder sig till en ny generation kan Botaniska stärka sin position både som butik och som besöksmål.

De senaste åren har odling blivit en trend bland unga vuxna. I och med detta har en ny, modern, grön våg med fokus på kruk­växter och lättodlat vuxit fram. I takt med att intresset ökar har antalet forum på sociala medier gjort detsamma.

Efter analys av målgrupp, omvärld och syfte landade vi i tre värdeord som summerar verksamheten: Vetenskap, tillgänglighet och folk­rörelse. Med dessa i åtanke har vi skapat produkter som med sitt uttryck ska locka den unga och medvetna stadsmänniskan. ​

Med praktiska lösningar och tydliga instruktioner strävar vi efter att göra odling lättillgängligt för målgruppen. Genom att använda oss av torkade blommor och lugna, jordnära färger behåller vi ena foten i ett klassiskt och vetenskapligt uttryck, medan vi med den andra tar ett kliv in i 2019 och ger Botaniska ett lättsammare och uppkäftigare formspråk som tillgängliggör verksamheten för en ny generation växtentusiaster.

För att sprida växtglädjen har Botaniska fått kampanjen #växtvärk. Genom att ta bort det seriösa kring odling och göra det kravlöst, väcker vi ett intresse och skapar en gemenskap. Hashtaggen förs framåt på instagram och blir ett eget forum med intentionen att visa på att odling inte har några regler. 

Posted by:sofieg94

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s